Oppilaiden kuljetushankinta perusopetuksen oppilaille Published by Tenders Electronic Daily

Oppilaiden kuljetushankinta perusopetuksen oppilaille

Application deadline

10.10.2022, 12:00 hour

Procedure

Open procedure

Order type

Provision of services.

Main CPV code
  • Taxi services
    60120000-5
Language

Finnish

Contracting authority / owner

Vantaan kaupunki
Asematie 7
01300 Vantaa
Finland
Tel.: +358 983911
E-Mail: sirpa.apell@vantaa.fi
Website: http://www.vantaa.fi

assignment

Vantaan kaupungin hankinta pyytää tarjouksia oppilaiden kuljetuspalvelusta Vantaan kaupungin kasvatuksen ja oppimisen palvelualueen perusopetuksen oppilaille.Hankintaa valitaan kaksi toimittajaa, ensisijainen ja toiselle sijalle tarjousvertailussa sijoittunut toimittaja.

Description of procurement /scope of services

Oppilaiden kuljetushankinnalla, perusopetuksen oppilaille, tarkoitetaan ammattimaista henkilöiden kuljettamista tiellä henkilöautolla tai henkilönkuljetuksiin tarkoitetulla pienoisbussilla.Oppilaiden kuljetuksia pyritään yhdistämään niin paljon kun se on mahdollista. Kuljetuksissa mukana olevien autojen lukumäärä vaihtelee päivittäin, johtuen mm. liikuntavälineiden ja muiden tarvikkeiden kuljetuksista ja oppilaiden poissaoloista koulusta. Keskimäärin ajoneuvoja tässä palvelussa on yhteensä 87 kpl. 1+4 henkilöautoja on 44 kpl ja näitä suurempia ajoneuvoja 43. Elokuussa 2022 palvelu on tuotettu kyseisellä ajoneuvomäärällä.Ehdoton edellytys tässä palvelussa on, että valitut toimittajat noudattavat jokaisen oppilaan kuljettamiseen määriteltyjä ajoaikoja, jotka on kerrottu palvelukuvauksessa liitteessä 2. Toimittaja tekee ajojärjestelyt siten, että kujetettavien oppilaiden ajoajat eivät ylity siitä mitä sopimuksessa on edellytetty.Tietoturvaa ja tietosuojaa koskevat vaatimukset hankinnalle on esitetty liitteissä 1 - 1.6. EU:n puhtaiden ajoneuvojen direktiivi edellyttää, että puolet (50 %), (poislukien alla mainitut esteettömät M1-luokan ajoneuvot) tässä kuljetuspalvelussa käytettävistä ajoneuvoista on ns. "puhtaita" ajoneuvoja eli sähkö, vety tai ensimmäisellä hankinta-ajanjaksolla, 2.8.2021 - 31.12.2025, myös vähäpäästöinen polttomoottori eli käytännössä päästörajan alittava lataushybridi. Ensimmäisen hankinta-ajanjakson vaatimus on, että CO2-päästö saa olla enintään 50 g/km (WLTP) ja RDE-mittauksen (ei koske M1 luokan esteettömiä ajoneuvoja) mukainen pakokaasupäästö enintään 80 % sallitusta. Edellämainittujen ehtojen lisäksi Toimittaja myös ajaa puolet sopimuskauden matkoista, yllä mainituilla vaadituilla ajoneuvoilla. Matkojen määrät lasketaan siten, että yhden asiakkaan yksi matka on paikasta A paikkaan B.Toisella hankinta-ajanjaksolla 1.1.2026 - 31.12.2030 puhtaaksi ajoneuvoksi katsotaan vain 0 CO2 g /km päästöinen henkilöauto tai kevyt hyötyajoneuvo eli täyssähköauto tai vetyauto.Ajoneuvot, joihin lakia ei sovelleta ovat esteettömät M 1-luokan ajoneuvot (henkilöautot, joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle ja joissa on yksi tai useampi matkustajapaikka pyörätuolissa istuvalle matkustajalle.Edellytämme, että enintään 50 % ajoneuvoista täyttää vähintään EURO 6 päästövaatimukset. Kaikki edellä mainitut vaatimusten mukaiset Toimittajan ajoneuvot ovat tilaajan käytössä sopimuskauden alkaessa. Tässä palvelussa voidaan käyttää myös esteettömiä M1-luokan ajoneuvoja.
Oppilaiden kuljetushankinnalla, perusopetuksen oppilaille, tarkoitetaan ammattimaista henkilöiden kuljettamista tiellä henkilöautolla tai henkilönkuljetuksiin tarkoitetulla pienoisbussilla.Oppilaiden kuljetuksia pyritään yhdistämään niin paljon kun se on mahdollista. Kuljetuksissa mukana olevien...
Show more

Project adress

Region (NUTS code): FI1B Helsinki-Uusimaa

Suomi-Vantaa: Taksipalvelut

2022/S 174-491868

Hankintailmoitus

Palvelut

Oikeusperusta:
Direktiivi 2014/24/EU

I kohta: Hankintaviranomainen

I.1)Nimi ja osoitteet
Virallinen nimi: Vantaan kaupunki
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 0124610-9
Postiosoite: Asematie 7
Postitoimipaikka: Vantaa
NUTS-koodi: FI1B Helsinki-Uusimaa
Postinumero: 01300
Maa: Suomi
Yhteyshenkilö: Sirpa Apell
Sähköpostiosoite: sirpa.apell@vantaa.fi
Puhelin: +358 983911
Internetosoite (-osoitteet):
Pääasiallinen osoite: http://www.vantaa.fi
I.3)Viestintä
Hankinta-asiakirjat ovat suoraan saatavilla täydellisinä, rajoituksetta ja maksutta osoitteesta: https://tarjouspalvelu.fi/vantaa?id=404114&tpk=48f6d8cd-415e-4c25-91de-9519a08cb97c
Lisätietoja saa edellä mainittu osoite
Tarjoukset tai osallistumishakemukset on tehtävä/jätettävä sähköisesti osoitteessa: https://tarjouspalvelu.fi/vantaa?id=404114&tpk=48f6d8cd-415e-4c25-91de-9519a08cb97c
I.4)Hankintaviranomaisen tyyppi
Alue- tai paikallistason virasto/laitos
I.5)Pääasiallinen toimiala
Yleinen julkishallinto

II kohta: Kohde

II.1)Hankinnan laajuus
II.1.1)Nimi:

Oppilaiden kuljetushankinta perusopetuksen oppilaille

Viitenumero: VD/2926/02.08.00.00/2022
II.1.2)Pääasiallinen CPV-koodi
60120000 Taksipalvelut
II.1.3)Sopimuksen tyyppi
Palvelut
II.1.4)Lyhyt kuvaus:

Vantaan kaupungin hankinta pyytää tarjouksia oppilaiden kuljetuspalvelusta Vantaan kaupungin kasvatuksen ja oppimisen palvelualueen perusopetuksen oppilaille.

Hankintaa valitaan kaksi toimittajaa, ensisijainen ja toiselle sijalle tarjousvertailussa sijoittunut toimittaja.

II.1.5)Arvioitu kokonaisarvo
Arvo ilman alv:tä: 5 250 000.00 EUR
II.1.6)Osia koskevat tiedot
Tämä sopimus on jaettu osiin: ei
II.2)Kuvaus
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI1B Helsinki-Uusimaa
II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Oppilaiden kuljetushankinnalla, perusopetuksen oppilaille, tarkoitetaan ammattimaista henkilöiden kuljettamista tiellä henkilöautolla tai henkilönkuljetuksiin tarkoitetulla pienoisbussilla.

Oppilaiden kuljetuksia pyritään yhdistämään niin paljon kun se on mahdollista. Kuljetuksissa mukana olevien autojen lukumäärä vaihtelee päivittäin, johtuen mm. liikuntavälineiden ja muiden tarvikkeiden kuljetuksista ja oppilaiden poissaoloista koulusta. Keskimäärin ajoneuvoja tässä palvelussa on yhteensä 87 kpl. 1+4 henkilöautoja on 44 kpl ja näitä suurempia ajoneuvoja 43. Elokuussa 2022 palvelu on tuotettu kyseisellä ajoneuvomäärällä.

Ehdoton edellytys tässä palvelussa on, että valitut toimittajat noudattavat jokaisen oppilaan kuljettamiseen määriteltyjä ajoaikoja, jotka on kerrottu palvelukuvauksessa liitteessä 2. Toimittaja tekee ajojärjestelyt siten, että kujetettavien oppilaiden ajoajat eivät ylity siitä mitä sopimuksessa on edellytetty.

Tietoturvaa ja tietosuojaa koskevat vaatimukset hankinnalle on esitetty liitteissä 1 - 1.6.

EU:n puhtaiden ajoneuvojen direktiivi edellyttää, että puolet (50 %), (poislukien alla mainitut esteettömät M1-luokan ajoneuvot) tässä kuljetuspalvelussa käytettävistä ajoneuvoista on ns. "puhtaita" ajoneuvoja eli sähkö, vety tai ensimmäisellä hankinta-ajanjaksolla, 2.8.2021 - 31.12.2025, myös vähäpäästöinen polttomoottori eli käytännössä päästörajan alittava lataushybridi. Ensimmäisen hankinta-ajanjakson vaatimus on, että CO2-päästö saa olla enintään 50 g/km (WLTP) ja RDE-mittauksen (ei koske M1 luokan esteettömiä ajoneuvoja) mukainen pakokaasupäästö enintään 80 %

sallitusta. Edellämainittujen ehtojen lisäksi Toimittaja myös ajaa puolet sopimuskauden matkoista, yllä mainituilla vaadituilla ajoneuvoilla. Matkojen määrät lasketaan siten, että yhden asiakkaan yksi matka on paikasta A paikkaan B.

Toisella hankinta-ajanjaksolla 1.1.2026 - 31.12.2030 puhtaaksi ajoneuvoksi katsotaan vain 0 CO2 g /km päästöinen henkilöauto tai kevyt hyötyajoneuvo eli täyssähköauto tai vetyauto.

Ajoneuvot, joihin lakia ei sovelleta ovat esteettömät M 1-luokan ajoneuvot (henkilöautot, joissa on kuljettajan lisäksi tilaa enintään kahdeksalle henkilölle ja joissa on yksi tai useampi matkustajapaikka pyörätuolissa istuvalle matkustajalle.

Edellytämme, että enintään 50 % ajoneuvoista täyttää vähintään EURO 6 päästövaatimukset. Kaikki edellä mainitut vaatimusten mukaiset Toimittajan ajoneuvot ovat tilaajan käytössä sopimuskauden alkaessa.

Tässä palvelussa voidaan käyttää myös esteettömiä M1-luokan ajoneuvoja.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Jäljempänä mainitut perusteet
Laatuperuste - Nimi: Hinta / Painotus: 100
Hinta - Painotus: Hinta 100 %
II.2.6)Arvioitu arvo
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Kesto (kuukausina): 12
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Sopimusta on mahdollista jatkaa 1+1+1 vuoden optioilla.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: ei
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot

III kohta: Oikeudelliset, taloudelliset, rahoitukselliset ja tekniset tiedot

III.1)Osallistumisvaatimukset
III.1.1)Ammattitoiminnan harjoittamiskelpoisuuden vaatimukset, myös ammatti- tai kaupparekistereihin kuulumista koskevat vaatimukset
Luettelo ehdoista ja niiden lyhyt kuvaus:

Vaatimukset on esitetty tarjouspyynnön ESPD-lomakkeen tiedoissa ja muissa tarjouspyynnön dokumenteissa.

III.1.2)Vaatimukset taloudellisesta ja rahoituksellisesta tilanteesta
Valintaperusteet hankintaa koskevissa asiakirjoissa määritetyn mukaisesti
III.1.3)Vaatimukset tekniselle ja ammatilliselle pätevyydelle
Valintaperusteet hankintaa koskevissa asiakirjoissa määritetyn mukaisesti
III.2)Sopimukseen liittyvät ehdot
III.2.2)Sopimuksen toteuttamista koskevat ehdot:

Sopimuksen toteuttamista koskevat ehdot ovat tarjouspyynnön liitteessä 3 Sopimusluonnos.

III.2.3)Tiedot sopimuksen toteuttamisesta vastaavasta henkilöstöstä
Sopimuksen toteuttamisesta vastaavien henkilöstön jäsenten nimien ja ammatillisten pätevyyksien ilmoittamisvelvollisuus

IV kohta: Menettely

IV.1)Kuvaus
IV.1.1)Menettelyn luonne
Avoin menettely
IV.1.3)Tietoa puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä
Tähän hankintaan liittyy puitejärjestelystä sopiminen
Puitejärjestely useampien toimijoiden kanssa
Puitejärjestelyn osallistujien suunniteltu enimmäismäärä: 2
IV.1.8)Tietoa WTO:n julkisia hankintoja koskevasta sopimuksesta (GPA)
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta: kyllä
IV.2)Hallinnolliset tiedot
IV.2.2)Tarjousten tai osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika
Päivämäärä: 10/10/2022
Paikallinen aika: 12:00
IV.2.3)Arvioitu päivä, jona tarjouspyynnöt tai osallistumishakemukset lähetetään valituille ehdokkaille
IV.2.4)Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa:
Suomi
IV.2.6)Vähimmäisaika, joka tarjoajan on pidettävä tarjouksensa voimassa
Kesto (kuukausina): 3 (tarjouksen ilmoitetusta vastaanottopäivästä)
IV.2.7)Tarjousten avaamista koskevat ehdot
Päivämäärä: 10/10/2022
Paikallinen aika: 14:00

VI kohta: Täydentävät tiedot

VI.1)Toistuvia hankintoja koskevat tiedot
Kyse on toistuvasta hankinnasta: ei
VI.2)Tietoa sähköisistä työnkuluista
Sähköinen laskutus hyväksytään
VI.3)Lisätiedot:

Tällä ilmoituksella on liitteitä/linkkejä osoitteessa https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/74891/notice/107830

VI.4)Muutoksenhakumenettelyt
VI.4.1)Muutoksenhakuelin
Virallinen nimi: Markkinaoikeus
Postiosoite: Sörnäistenkatu 1
Postitoimipaikka: Helsinki
Postinumero: 00580
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: markkinaoikeus@oikeus.fi
Puhelin: +358 295643300
Internetosoite: http://www.markkinaoikeus.fi
VI.5)Tämän ilmoituksen lähettämispäivä:
06/09/2022