Sote-kiinteistöjen myynnin asiantuntijapalvelut Published by Tenders Electronic Daily

Sote-kiinteistöjen myynnin asiantuntijapalvelut

Application deadline

13.06.2022, 08:15 hour

Procedure

Open procedure

Order type

Provision of services.

Main CPV code
  • Real estate agency services on a fee or contract basis
    70300000-4
Language

Finnish

Contracting authority / owner

Äänekosken kaupunki
Hallintokatu 4
44100 ÄÄNEKOSKI
Finland
Tel.: +358 206322000
E-Mail: hankinta@aanekoski.fi
Website: http://www.aanekoski.fi

assignment

Äänekosken kaupunki on päättänyt käynnistää selvityksen noin 12 kiinteistökohteen myynnistä. Pyydämme tarjoustanne kiinteistöjen myyntiprosessin toteutuksesta sekä siihen liittyvästä kaupallisesta ja juridisesta neuvonannosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Myyntiprosessin kohteena on Äänekosken kaupungin omistamia palvelukeskuksia, terveyskeskuksia ja pelastuslaitoksia. Kohteet ovat:Piilolan palvelukeskus ja Äänekosken päiväkeskusKonginkankaan palvelukeskus ja huoltorakennusÄänekosken toimintakeskus MINTAKEÄänekosken terveyskeskusSuolahden vanha vanhainkoti Niittyvilla, Auringonrusko ja TukipilariVanha Sairaala (entinen työterveyshuolto)Palvelukoti Lounatuuli Oy (vuokralainen Lounatuulikoti Oy, Humana)Lehtolan palvelutalo (vuokralainen Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö sr)Pelastuslaitos ÄänekoskiPaloasema SuolahtiPaloasema KonginkangasPaloasema SumiainenMyyntiprosessin kohteena olevien rakennusten yhteispinta-ala on 27 473 ker-m2. Rakennukset ovat julkisen palvelutoiminnan tiloja. Myytävien kohteiden tietoja on esitetty tarkemmin tarjouspyynnön liitteenä löytyvässä taulukossa "SOTE-kiinteistöt".Tilaajan toiveena on, että kiinteistökauppa suoritetaan kaikista kohteista yhtenä kauppana tai vaihtoehtoisesti hyödynnetään kiinteistökohteiden myynnissä pienempien osakokonaisuuksien salkuttamista. Valittava tarjoaja laatii asiantuntemuksensa perusteella tarkemman suunnitelman kohteiden myyntitavasta ja mahdollisesta salkutuksesta. Tilaaja pidättää kuitenkin itsellään oikeuden päättää, millaisina kokonaisuuksina kiinteistökohteita myydään.Myyntiprosessin kohteena olevat rakennukset voidaan myydä yhdelle tai useammalle ostajalle. Tavoiteaikataulu on, että Äänekosken kaupungin toimivaltainen toimielin (kaupunginhallitus) päättää kiinteistökaupoista viimeistään lokakuun 2022 loppuun mennessä.Hankintaa ei ole jaettu osiin, sillä useamman sopimuskumppanin malli ei olisi omiaan tuottamaan taloudellisia, hallinnollisia eikä toiminnallisia etuja.
Äänekosken kaupunki on päättänyt käynnistää selvityksen noin 12 kiinteistökohteen myynnistä. Pyydämme tarjoustanne kiinteistöjen myyntiprosessin toteutuksesta sekä siihen liittyvästä kaupallisesta ja juridisesta neuvonannosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Myyntiprosessin kohteena...
Show more

Description of procurement /scope of services

Pyydämme tarjoustanne kiinteistöjen myyntiprosessin toteutuksesta sekä siihen liittyvästä kaupallisesta ja juridisesta neuvonannosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Myyntiprosessin kohteena on Äänekosken kaupungin omistamia palvelukeskuksia, terveyskeskuksia ja pelastuslaitoksia. Kohteet ovat:Piilolan palvelukeskus ja Äänekosken päiväkeskusKonginkankaan palvelukeskus ja huoltorakennusÄänekosken toimintakeskus MINTAKEÄänekosken terveyskeskusSuolahden vanha vanhainkoti Niittyvilla, Auringonrusko ja TukipilariVanha Sairaala (entinen työterveyshuolto)Palvelukoti Lounatuuli Oy (vuokralainen Lounatuulikoti Oy, Humana)Lehtolan palvelutalo (vuokralainen Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö sr)Pelastuslaitos ÄänekoskiPaloasema SuolahtiPaloasema KonginkangasPaloasema SumiainenMyyntiprosessin kohteena olevien rakennusten yhteispinta-ala on 27 473 ker-m2. Rakennukset ovat julkisen palvelutoiminnan tiloja. Myytävien kohteiden tietoja on esitetty tarkemmin tarjouspyynnön liitteenä löytyvässä taulukossa "SOTE-kiinteistöt".Palvelukokonaisuuteen sisältyy mm. seuraavien osatehtävien hoitaminen:• kohteiden myynnin valmisteluun liittyvä neuvonanto• mahdollisten ostajien identifiointi, kontaktointi ja yhteydenpito• myyntimateriaalien, sijoitusmuistioiden jne. laatiminen ja toimittaminen mahdollisille ostajille• ostajaehdokkaiden kanssa käytävät neuvottelut, myyntiprosessin organisoiminen ja koordinointi• kaupan edellyttämä ja muu myyntiin liittyvä juridinen neuvonanto ja avustaminen• kauppakirjaluonnosten ja vuokrasopimusten laatiminen kaikkine tarvittavine liitteineen ja niiden saattaminen allekirjoitusvalmiiksi• raportointi tilaajan yhteyshenkilölle toimeksiannon mukaisesta toiminnastaan tarkoituksenmukaisella tavalla siten, että tilaajalla on jatkuvasti ajantasainen tieto toimeksiannon kohteen myyntiprosessin etenemisestä.• muut tässä tarjouspyynnössä sekä tarjoajan esittämässä työsuunnitelmassa mainitut toimenpiteet.Mikäli tehtävien suorittaminen edellyttää vero-oikeudellista selvitystyötä, tällainen selvitys hankintaan tilaajan tilintarkastusyhteisöltä tai sen hankkimisesta sovitaan erikseen.Tilaajan toiveena on, että kiinteistökauppa suoritetaan kaikista kohteista yhtenä kauppana tai vaihtoehtoisesti hyödynnetään kiinteistökohteiden myynnissä pienempien osakokonaisuuksien salkuttamista. Valittava tarjoaja laatii asiantuntemuksensa perusteella tarkemman suunnitelman kohteiden myyntitavasta ja mahdollisesta salkutuksesta. Tilaaja pidättää kuitenkin itsellään oikeuden päättää, millaisina kokonaisuuksina kiinteistökohteita myydään.Myyntiprosessin kohteena olevat rakennukset voidaan myydä yhdelle tai useammalle ostajalle. Tavoiteaikataulu on, että Äänekosken kaupungin toimivaltainen toimielin (kaupunginhallitus) päättää kiinteistökaupoista viimeistään lokakuun 2022 loppuun mennessä.
Pyydämme tarjoustanne kiinteistöjen myyntiprosessin toteutuksesta sekä siihen liittyvästä kaupallisesta ja juridisesta neuvonannosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti. Myyntiprosessin kohteena on Äänekosken kaupungin omistamia palvelukeskuksia, terveyskeskuksia ja pelastuslaitoksia. Kohteet ovat:Piilolan...
Show more

Others CPV Codes
  • Legal services
    79100000-5
  • Business and management consultancy services
    79410000-1
Project adress

Region (NUTS code): FI193 Keski-Suomi
Äänekoski.

Suomi-Äänekoski: Sopimuksen perusteella tai palkkiota vastaan suoritettavat erilaiset kiinteistönvälityspalvelut

2022/S 093-255499

Hankintailmoitus

Palvelut

Oikeusperusta:
Direktiivi 2014/24/EU

I kohta: Hankintaviranomainen

I.1)Nimi ja osoitteet
Virallinen nimi: Äänekosken kaupunki
Kansallinen yritys- ja yhteisötunnus: 2045520-5
Postiosoite: Hallintokatu 4
Postitoimipaikka: ÄÄNEKOSKI
NUTS-koodi: FI193 Keski-Suomi
Postinumero: 44100
Maa: Suomi
Yhteyshenkilö: Henriikka Mäkelä
Sähköpostiosoite: hankinta@aanekoski.fi
Puhelin: +358 206322000
Internetosoite (-osoitteet):
Pääasiallinen osoite: http://www.aanekoski.fi
I.3)Viestintä
Hankinta-asiakirjat ovat suoraan saatavilla täydellisinä, rajoituksetta ja maksutta osoitteesta: https://tarjouspalvelu.fi/aanekoski?id=399366&tpk=98197534-dd07-4916-9080-ac21e085a2b9
Lisätietoja saa edellä mainittu osoite
Tarjoukset tai osallistumishakemukset on tehtävä/jätettävä sähköisesti osoitteessa: https://tarjouspalvelu.fi/aanekoski?id=399366&tpk=98197534-dd07-4916-9080-ac21e085a2b9
I.4)Hankintaviranomaisen tyyppi
Alue- tai paikallistason viranomainen
I.5)Pääasiallinen toimiala
Yleinen julkishallinto

II kohta: Kohde

II.1)Hankinnan laajuus
II.1.1)Nimi:

Sote-kiinteistöjen myynnin asiantuntijapalvelut

II.1.2)Pääasiallinen CPV-koodi
70300000 Sopimuksen perusteella tai palkkiota vastaan suoritettavat erilaiset kiinteistönvälityspalvelut
II.1.3)Sopimuksen tyyppi
Palvelut
II.1.4)Lyhyt kuvaus:

Äänekosken kaupunki on päättänyt käynnistää selvityksen noin 12 kiinteistökohteen myynnistä. Pyydämme tarjoustanne kiinteistöjen myyntiprosessin toteutuksesta sekä siihen liittyvästä kaupallisesta ja juridisesta neuvonannosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Myyntiprosessin kohteena on Äänekosken kaupungin omistamia palvelukeskuksia, terveyskeskuksia ja pelastuslaitoksia. Kohteet ovat:

Piilolan palvelukeskus ja Äänekosken päiväkeskus

Konginkankaan palvelukeskus ja huoltorakennus

Äänekosken toimintakeskus MINTAKE

Äänekosken terveyskeskus

Suolahden vanha vanhainkoti Niittyvilla, Auringonrusko ja Tukipilari

Vanha Sairaala (entinen työterveyshuolto)

Palvelukoti Lounatuuli Oy (vuokralainen Lounatuulikoti Oy, Humana)

Lehtolan palvelutalo (vuokralainen Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö sr)

Pelastuslaitos Äänekoski

Paloasema Suolahti

Paloasema Konginkangas

Paloasema Sumiainen

Myyntiprosessin kohteena olevien rakennusten yhteispinta-ala on 27 473 ker-m2. Rakennukset ovat julkisen palvelutoiminnan tiloja. Myytävien kohteiden tietoja on esitetty tarkemmin tarjouspyynnön liitteenä löytyvässä taulukossa "SOTE-kiinteistöt".

Tilaajan toiveena on, että kiinteistökauppa suoritetaan kaikista kohteista yhtenä kauppana tai vaihtoehtoisesti hyödynnetään kiinteistökohteiden myynnissä pienempien osakokonaisuuksien salkuttamista. Valittava tarjoaja laatii asiantuntemuksensa perusteella tarkemman suunnitelman kohteiden myyntitavasta ja mahdollisesta salkutuksesta. Tilaaja pidättää kuitenkin itsellään oikeuden päättää, millaisina kokonaisuuksina kiinteistökohteita myydään.

Myyntiprosessin kohteena olevat rakennukset voidaan myydä yhdelle tai useammalle ostajalle. Tavoiteaikataulu on, että Äänekosken kaupungin toimivaltainen toimielin (kaupunginhallitus) päättää kiinteistökaupoista viimeistään lokakuun 2022 loppuun mennessä.

Hankintaa ei ole jaettu osiin, sillä useamman sopimuskumppanin malli ei olisi omiaan tuottamaan taloudellisia, hallinnollisia eikä toiminnallisia etuja.

II.1.5)Arvioitu kokonaisarvo
Arvo ilman alv:tä: 280 000.00 EUR
II.1.6)Osia koskevat tiedot
Tämä sopimus on jaettu osiin: ei
II.2)Kuvaus
II.2.2)CPV-lisäkoodi(t)
79410000 Yritysten ja johdon konsulttipalvelut
79100000 Oikeudelliset palvelut
II.2.3)Suorituspaikka
NUTS-koodi: FI193 Keski-Suomi
Pääasiallinen suorituspaikka:

Äänekoski.

II.2.4)Kuvaus hankinnasta:

Pyydämme tarjoustanne kiinteistöjen myyntiprosessin toteutuksesta sekä siihen liittyvästä kaupallisesta ja juridisesta neuvonannosta tämän tarjouspyynnön mukaisesti.

Myyntiprosessin kohteena on Äänekosken kaupungin omistamia palvelukeskuksia, terveyskeskuksia ja pelastuslaitoksia. Kohteet ovat:

Piilolan palvelukeskus ja Äänekosken päiväkeskus

Konginkankaan palvelukeskus ja huoltorakennus

Äänekosken toimintakeskus MINTAKE

Äänekosken terveyskeskus

Suolahden vanha vanhainkoti Niittyvilla, Auringonrusko ja Tukipilari

Vanha Sairaala (entinen työterveyshuolto)

Palvelukoti Lounatuuli Oy (vuokralainen Lounatuulikoti Oy, Humana)

Lehtolan palvelutalo (vuokralainen Keski-Suomen vammaispalvelusäätiö sr)

Pelastuslaitos Äänekoski

Paloasema Suolahti

Paloasema Konginkangas

Paloasema Sumiainen

Myyntiprosessin kohteena olevien rakennusten yhteispinta-ala on 27 473 ker-m2. Rakennukset ovat julkisen palvelutoiminnan tiloja. Myytävien kohteiden tietoja on esitetty tarkemmin tarjouspyynnön liitteenä löytyvässä taulukossa "SOTE-kiinteistöt".

Palvelukokonaisuuteen sisältyy mm. seuraavien osatehtävien hoitaminen:

• kohteiden myynnin valmisteluun liittyvä neuvonanto

• mahdollisten ostajien identifiointi, kontaktointi ja yhteydenpito

• myyntimateriaalien, sijoitusmuistioiden jne. laatiminen ja toimittaminen mahdollisille ostajille

• ostajaehdokkaiden kanssa käytävät neuvottelut, myyntiprosessin organisoiminen ja koordinointi

• kaupan edellyttämä ja muu myyntiin liittyvä juridinen neuvonanto ja avustaminen

• kauppakirjaluonnosten ja vuokrasopimusten laatiminen kaikkine tarvittavine liitteineen ja niiden saattaminen allekirjoitusvalmiiksi

• raportointi tilaajan yhteyshenkilölle toimeksiannon mukaisesta toiminnastaan tarkoituksenmukaisella tavalla siten, että tilaajalla on jatkuvasti ajantasainen tieto toimeksiannon kohteen myyntiprosessin etenemisestä.

• muut tässä tarjouspyynnössä sekä tarjoajan esittämässä työsuunnitelmassa mainitut toimenpiteet.

Mikäli tehtävien suorittaminen edellyttää vero-oikeudellista selvitystyötä, tällainen selvitys hankintaan tilaajan tilintarkastusyhteisöltä tai sen hankkimisesta sovitaan erikseen.

Tilaajan toiveena on, että kiinteistökauppa suoritetaan kaikista kohteista yhtenä kauppana tai vaihtoehtoisesti hyödynnetään kiinteistökohteiden myynnissä pienempien osakokonaisuuksien salkuttamista. Valittava tarjoaja laatii asiantuntemuksensa perusteella tarkemman suunnitelman kohteiden myyntitavasta ja mahdollisesta salkutuksesta. Tilaaja pidättää kuitenkin itsellään oikeuden päättää, millaisina kokonaisuuksina kiinteistökohteita myydään.

Myyntiprosessin kohteena olevat rakennukset voidaan myydä yhdelle tai useammalle ostajalle. Tavoiteaikataulu on, että Äänekosken kaupungin toimivaltainen toimielin (kaupunginhallitus) päättää kiinteistökaupoista viimeistään lokakuun 2022 loppuun mennessä.

II.2.5)Hankintasopimuksen tekoperusteet
Hinta ei ole ainoa myöntämisperuste, ja kaikki perusteet on mainittu pelkästään hankinta-asiakirjoissa
II.2.6)Arvioitu arvo
Arvo ilman alv:tä: 280 000.00 EUR
II.2.7)Sopimuksen, puitejärjestelyn tai dynaamisen hankintajärjestelmän kesto
Alkamispäivä: 07/07/2022
päättymispäivä: 31/10/2022
Tätä sopimusta voidaan jatkaa: kyllä
Sopimusten jatkamisen kuvaus:

Sopimusta voidaan jatkaa samansisältöisenä kuudella (6) kuukaudella. Option käytöstä päättää tilaaja ja tästä ilmoitetaan kirjallisesti palveluntuottajalle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen varsinaisen sopimuskauden päättymistä.

II.2.10)Tietoa eri vaihtoehdoista
Eri vaihtoehdot hyväksytään: ei
II.2.11)Tietoa lisähankintamahdollisuuksista
Lisähankintamahdollisuudet: ei
II.2.13)Tietoa Euroopan unionin rahastoista
Hankinta liittyy Euroopan unionin varoin rahoitettavaan hankkeeseen ja/tai ohjelmaan: ei
II.2.14)Lisätiedot

III kohta: Oikeudelliset, taloudelliset, rahoitukselliset ja tekniset tiedot

III.1)Osallistumisvaatimukset
III.1.2)Vaatimukset taloudellisesta ja rahoituksellisesta tilanteesta
Valintaperusteet hankintaa koskevissa asiakirjoissa määritetyn mukaisesti
III.1.3)Vaatimukset tekniselle ja ammatilliselle pätevyydelle
Valintaperusteet hankintaa koskevissa asiakirjoissa määritetyn mukaisesti
III.2)Sopimukseen liittyvät ehdot
III.2.3)Tiedot sopimuksen toteuttamisesta vastaavasta henkilöstöstä
Sopimuksen toteuttamisesta vastaavien henkilöstön jäsenten nimien ja ammatillisten pätevyyksien ilmoittamisvelvollisuus

IV kohta: Menettely

IV.1)Kuvaus
IV.1.1)Menettelyn luonne
Avoin menettely
IV.1.3)Tietoa puitejärjestelystä tai dynaamisesta hankintajärjestelmästä
IV.1.8)Tietoa WTO:n julkisia hankintoja koskevasta sopimuksesta (GPA)
Hankintaan sovelletaan julkisia hankintoja koskevaa sopimusta: kyllä
IV.2)Hallinnolliset tiedot
IV.2.2)Tarjousten tai osallistumishakemusten vastaanottamisen määräaika
Päivämäärä: 13/06/2022
Paikallinen aika: 08:15
IV.2.3)Arvioitu päivä, jona tarjouspyynnöt tai osallistumishakemukset lähetetään valituille ehdokkaille
IV.2.4)Kielet, joilla tarjoukset tai osallistumishakemukset voidaan toimittaa:
Suomi
IV.2.6)Vähimmäisaika, joka tarjoajan on pidettävä tarjouksensa voimassa
Tarjouksen on oltava voimassa seuraavaan päivämäärään saakka: 15/07/2022
IV.2.7)Tarjousten avaamista koskevat ehdot
Päivämäärä: 13/06/2022
Paikallinen aika: 08:20
Tietoja valtuutetuista henkilöistä ja avaamismenettelystä:

Tarjoukset avataan aikaisintaan ilmoitettuna ajankohtana, mutta ne voidaan avata myöhemminkin. Tarjousten avaus ei ole julkinen tilaisuus.

VI kohta: Täydentävät tiedot

VI.1)Toistuvia hankintoja koskevat tiedot
Kyse on toistuvasta hankinnasta: ei
VI.2)Tietoa sähköisistä työnkuluista
Sähköinen laskutus hyväksytään
Käytetään sähköistä maksua
VI.3)Lisätiedot:

Tällä ilmoituksella on liitteitä/linkkejä osoitteessa https://www.hankintailmoitukset.fi/fi/public/procurement/70396/notice/100585

VI.4)Muutoksenhakumenettelyt
VI.4.1)Muutoksenhakuelin
Virallinen nimi: Markkinaoikeus
Postiosoite: Sörnäistenkatu 1
Postitoimipaikka: Helsinki
Postinumero: 00580
Maa: Suomi
Sähköpostiosoite: markkinaoikeus@oikeus.fi
Puhelin: +358 295643300
Internetosoite: http://www.oikeus.fi/markkinaoikeus
VI.5)Tämän ilmoituksen lähettämispäivä:
10/05/2022